Включете се в информационните дни на конкурса за граждански инициативи по проект „Права и ценности“

На 12 април стартира конкурс за подкрепа на граждански организации по проект „Права и ценности“. Проектът ще предостави възможност на граждански организации и читалища от цялата страна да получат подкрепа за реализиране на граждански инициативи по темите права на гражданите на ЕС, демокрация, многообразие и равенство.


Представители на граждански организации и читалища могат да се включат в предвидените през месец април информационни дни в шестте региона за планиране, за да се запознаят подробно с възможностите и изискванията за кандидатстване по конкурса на проект „Права и ценности“ и по двата фонда – фонд „Заедно“ и фонд „Действие„. Информационните дни ще се проведат на 18 април в Плевен, 20 април в Пловдив, 21 април в София, 25 април във Велико Търново, 26 април във Варна и 27 април в Бургас. Участието изисква предварителна регистрация.

Участниците ще получат повече информация за изискванията към проектните предложения, както и възможните теми за инициативи по двата фонда, свързани с основните европейски ценности – човешкото достойнство, равенството между хората, демокрацията, върховенството на правото и правата на човека. В допълнение, ще бъдат представени примери от международни граждански инициативи, реализирани в страни – членки на ЕС.

За участие в информационните дни, ви молим да се регистрирате ТУК!

Дневният ред на информационните дни може да видите ТУК.

ГРАФИК НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ДНИ