Над 50 публикации разобличават дезинформацията

За това как властите в Москва забраниха продажбата на 252 книги под предлог, че с тях се разпространява ЛГБТ пропаганда, включително на такива автори като Достоевски, Стефан Цвайг и Стивън Кинг, а Хърватия бе набедена като извънредно скъпа празнична дестинация след приемане на еврото, както и много други интересни теми можете да прочетете в специалната рубрика „Информация срещу дезинформацията“ на онлайн медията Offnews.

Рубриката е създадена в рамките на инициативата “Информация срещу дезинформацията”, изпълнявана от фондация „Офф медия“ в рамките на проект „Права и ценности“.
Инициативата предлага достъпен анализ и примери за дезинформация в ежедневния онлайн информационен поток и осигурява механизми за разпознаването и съответно противодействието ѝ по отношение на ценностите, целите и политиките на ЕС. В специално създадената рубрика на Offnews са публикувани вече над 20 материала, предлагащи интервюта, разследвания, анализи и коментари по икономически, политически и обществено значими теми, като представя различни подходи за манипулация на истината, дългопланирани дезинформационни кампании и подвеждащи публикации в социалните мрежи.